با توجه به نیاز صنایع معدنی فلات مرکزی ایران به آب، مطالعات فنی و اقتصادی انجام شده نشان داد که انتقال آب نمکزدایی شده از خلیجفارس به صنایع معدنی جنوب شرق کشور اقتصادیتر از انتقال ماده معدنی به سواحل خلیج فارس می باشد.
لذا برای دستیابی به این هدف، شرکت های معدنی و صنعتی گل گهر، شرکت ملی صنایع مس ایران، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو؛ شرکت تأمین و انتقال آب خلیج فارس را به عنوان متولی نمکزدایی و انتقال آب از خلیج همیشه فارس تأسیس کردند.
سایت و سامانههای نمکزدایی بندرعباس به عنوان بزرگترین مجموعهی نمکزدایی ایران با مساحت 155 هکتار در شهرک صنعتی خلیجفارس واقع در غرب بندرعباس احداث شده است.
هدف آن تولید آب نمکزدایی شده به ظرفیت 1/5 میلیون متر مکعب آب نمکزدایی شده در روز به روش اسمز معکوس (RO) که فنآوری نوین نمکزدایی آب دریا میباشد، به منظور مصارف شرب بندر خمیر و صنایع و معادن فلات مرکزی کشور میباشد.
واحد اول نمکزدایی به ظرفیت 200 هزار متر مکعب در روز به همراه تمامی زیر ساختهای مورد نیاز در آبان ماه 1399 افتتاح و به بهرهبرداری رسیده است و سایر واحدهای نمکزدایی در دست اجرا میباشند.
پس از اخذ مجوزهای دستگاههای ذیربط، مسیرگشایی از سایت نمکزدایی بندرعباس تا اردکان یزد به طول 826 کیلومتر برای سه خط لوله به عرض مسیر 30 متر به انجام رسیده است.
مسیر خط انتقال در سه قطعه تعریف شده است:
طول قطعه: 300 کیلومتر
قطر خط لوله: 1600 میلیمتر
جنس لوله: فولادی
دبی خط انتقال: 4/4 مترمکعب در ثانیه
تعداد ایستگاههای پمپاژ: 7 باب
تعداد پست فشار قوی و فوق توزیع: 9 پست
طول خط انتقال برق: 160 کیلومتر
طول قطعه: 150 کیلومتر
قطر خط لوله: 1600-1400-1000 میلیمتر
جنس لوله: فولادی
دبی خط انتقال: 3 مترمکعب در ثانیه
تعداد ایستگاههای پمپاژ: 4 باب
تعداد پست فشار قوی و فوق توزیع: 4 پست
طول خط انتقال برق: 75 کیلومتر
طول قطعه: 370 کیلومتر
قطر خط لوله: 1200-1000 میلیمتر
جنس لوله: فولادی
دبی خط انتقال: 2 مترمکعب در ثانیه
تعداد ایستگاههای پمپاژ: 1 باب
تعداد پست فشار قوی و فوق توزیع: 4 پست
طول خط انتقال برق: 25 کیلومتر