به گزارش روابط عمومی شرکت تأمین و انتقال آب خلیج‌فارس(واسکو)،مهندس احسان انصاری مدیر عامل شرکت واسکو گزارشی از آخرین وضعیت پیشرفت خط اختصاصی انتقال آب خلیج فارس به مجتمع‌های تولیدی شرکت ملی صنایع مس ایران در استان کرمان به مدیرعامل و اعضای شورای توسعه شرکت ملی صنایع مس ایران ارائه کرد.

وی در این جلسه ضمن تشریح آخرین وضعیت پروژه انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی، عنوان کرد:

در این پروژه آب مورد نیاز پس از نمک زدایی در بندرعباس در فاز یک به طول ۴۵۱ کیلومتر به منطقه معدنی سرچشمه منتقل می شود؛ این پروژه با ۱۱ ایستگاه پمپاژ امکان انتقال ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب را دارد و می‌تواند آب مورد نیاز معدن‌های سریدون، سرچشمه، دره‌زار، درآلو و شهربابک را فراهم کند.

پیشرفت پروژه انتقال آب خلیج فارس به مجتمع مس درآلو فراتر از برنامه زمانبندی

انصاری درباره شرایط طرح انتقال آب خلیج فارس به مجتمع مس درآلو نیز گفت: این پروژه با هدف تأمین آب مورد نیاز این مجتمع به طول ۱۸۵ کیلومتر طراحی شده و به پیشرفت فیزیکی ۵۱ درصدی رسیده است که خوشبختانه این میزان پیشرفت ۱۰ درصد جلوتر از برنامه‌ زمان‌بندی قبلی است.

وی در ادامه اعلام کرد: تاکنون ۱۰۴ کیلومتر از خط لوله انتقال آب به مجتمع مس درآلو لوله‌گذاری شده است و روند اجرای آن همچنان سرعت مطلوبی دارد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران نیز در ادامه این جلسه با اشاره به گزارش شرکت واسکو، اعلام کرد:  خوشبختانه با همت شرکت ملی صنایع مس ایران و همکاری شرکت واسکو، لوله‌گذاری ۱۰ کیلومتر از خط اختصاصی انتقال آب از خلیج فارس به مجتمع‌های تولیدی مس در استان کرمان انجام شده و اجرای مابقی مراحل نیز با جدیت در حال پیگیری است.

وی با اشاره به طول ۴۵۱ کیلومتری این خط انتقال آب بر اهمیت آن تاکید کرد و افزود: این پروژه یک طرح ملی است و منافع گسترده‌ای را برای کشور به دنبال دارد. ضمن اینکه این پروژه به عنوان یک طرح پدافند غیرعامل و راهبردی نیز از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

صرفه‌جویی ۲۰ میلیون یورویی پروژه انتقال آب به مجتمع مس درآلو

دکتر مدرس خیابانی در خصوص صرفه جویی ارزی پروژه خط لوله انتقال آب به درآلو گفت: برای اجرای خط لوله انتقال آب به مجتمع مس درآلو جدای از سرمایه‌گذاری ریالی، میزان ۲۵ میلیون یورو نیز سرمایه‌گذاری ارزی در نظر گرفته شده بود که خوشبختانه با عنایت به تلاش‌های صورت گرفته در راستای بومی‌سازی ۱۰۰ درصدی تجهیزات و ادوات مورد نیاز این پروژه، تمام این ۲۵ میلیون یورو صرفه‌جویی شده است.

وی با بیان این که این دستاورد در  راستای تحقق فرمایشات و تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر بومی‌سازی و حمایت از تولید داخلی حاصل شده است، گفت: این قبیل اقدامات، وابستگی ارزی کشور را کاهش می‌دهد و گامی مؤثر در راستای خودکفایی به شمار می‌رود.